Koninklijke Onderscheiding

Een lintje 2020 04 23 Wies lintje1
Vandaag, 24 april kreeg onze collega Wies Reinermann een telefoontje van onze Burgemeester met het mooie bericht dat het zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander heeft behaagd haar een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken.
Wies ontvangt deze prachtige onderscheiding vanwege het feit dat zij zich ruim 20 jaar op diverse manieren heeft ingezet voor de gasten van het Toon Hermans Huis in Venlo en al ruim 12 ½ jaar enthousiaste vrijwilliger is bij de Kasteeltuinen in Arcen.

Stap voor Stap
15 Jaar geleden heeft Wies binnen het Toon Hermans Huis het initiatief genomen om een maandelijkse wandeling
“Stap voor Stap” te organiseren. Hierbij neemt zij, samen met gidsen van Stichting het Limburgs Landschap, de gasten van het Toon Hermans Huis  mee naar alle prachtige plekken van Venlo en omgeving. Met name benoemd mag worden de wandeling in oktober, de borstkankermaand; deze wandeling maakt zij altijd extra bijzonder.
Binnen het Toon Hermans Huis in Venlo heeft zij ook diverse gespreksgroepen begeleid. Al jaren zorgt zij er voor dat ons Toon Hermans Huis door het aanbrengen van de kerstversiering er in december fantastisch uitziet.

Kasteeltuinen
Bij de Kasteeltuinen is Wies een bijzonder enthousiaste en bevlogen vrijwilliger. Tijdens de door haar verzorgde rondleidingen weet zij de bezoekers vol passie op bijzondere verhalen over de Kasteeltuinen te trakteren. Ook heeft zij in het kasteel van de Kasteeltuinen 5 jaar op bezielende wijze leiding gegeven aan het team dat de bloemendecoratie binnen het kasteel verzorgt.