LEZING TOON HERMANS HUIS VENLO

Een open huis voor mensen met kanker en hun naasten

Inleiding

Maar liefst één op de drie Nederlanders krijgt kanker. De kans is groot dat u iemand kent die vecht tegen een vorm van kanker. Misschien hebt u iemand verloren aan kanker. Of wellicht hebt u de ziekte zelf.

 Onzekerheid, angst, pijn, verdriet horen bij een ingrijpende ziekte als kanker. Niet alleen de patiënt kampt hiermee, ook familie, vrienden, kennissen en collega’s hebben zo hun emoties. Niet voor niets luidt onze slogan: Dit doen we samen. Want kanker heb je nooit alleen; ook uw naaste omgeving wordt geconfronteerd met de gevolgen van deze ziekte. En juist daarin schuilt een belangrijk lichtpunt: kanker is géén synoniem voor doodgaan. Hoe zwaar het ook kan zijn, de ziekte kan ook tot bezinning leiden, mensen bijeenbrengen en ze sterker maken.

Doel

De deur van het Toon Hermans Huis Venlo staat open voor iedereen die met kanker heeft te maken. Iedereen kan er vijf dagen per week gratis, zonder afspraak en zonder verplichting binnenlopen voor onder meer: informatie over kanker, advies hoe ermee om te gaan, een gesprek met een psychosociaal hulpverlener, uiteenlopende activiteiten, een kop koffie of gewoon een beetje rust. Te midden van de hectiek die de diagnose kanker veroorzaakt, biedt het Toon Hermans Huis Venlo een veilige haven waar helemaal niets moet, maar waar wel van alles kan en mag.

Het Toon Hermans Huis biedt ondersteunende hulp en werkt onder andere samen met ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorginstellingen, patiënten-verenigingen, KWF en integrale kankercentra. Iedereen die te maken heeft met kanker verdient het om behalve fysiek ook emotioneel zo goed mogelijk met de ziekte om te leren gaan. En dat is precies wat het Toon Hermans Huis biedt.

Inhoud

De inhoud en opbouw van de lezingen zijn als volgt.

  1. Start met een inleiding, eventueel ondersteund door een dvd of power-pointpresentatie, over het Toon Hermans Huis Venlo. Er is een grote focus op de zelfregie van onze gasten.
  2. Gelegenheid om activiteiten zelf te ervaren, zoals een voetreflex-behandeling of een schrijfopdracht.
  3. Afsluitend is er een plenaire terugkoppeling en is er gelegenheid tot het stellen van vragen .

Organisatorisch

De lezing kan

  • in het Toon Hermans Huis Venlo of op locatie worden gegeven
  • duurt maximaal 2 uur
  • wordt begeleid door getrainde sprekers
  • aanvragende organisatie dient voor een geschikte locatie en apparatuur te zorgen, te weten een beamer, een projectiescherm of –wand, een geluidsinstallatie met microfoon. De trainers brengen zelf een laptop met dvd-speler mee.

Kosten

Wilt u uw waardering laten blijken? U kunt ons werk steunen met een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van een donatie.

Aanmelden en informatie

Wilt u een lezing organiseren voor uw leden of de achterban van uw organisatie?

Of heeft u behoefte aan meer informatie over de lezing?

Dan kunt u contact opnemen met het Toon Hermans Huis Venlo

Telefoon     077 – 321 14 33

E-mail         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Web Analytics