JONGEREN EN KANKER

 

Steeds meer kinderen en jongeren worden geconfronteerd met kanker in hun gezin of omdat ze zelf ziek zijn. Hiermee omgaan is geen gemakkelijke opgave en leidt vaak tot onbegrepen gedrag. Verlies verwerken is hard werken maar ook hiervoor geldt: samen delen is samen helen. Dat in een heel eigen ruimte door en voor jongeren ingericht.

Aanleiding:

Uit de praktijk van het Toon Hermans Huis Venlo blijkt dat er behoefte is aan psychosociale ondersteuning voor de jeugd vanaf 12 jaar, die zelf dan wel in hun omgeving geconfronteerd is met kanker.

De vraag komt voort uit contacten met ouders/gasten, medewerkers, thuiszorg-instellingen, samenwerking met middelbare scholen.

Missie:

Het bieden van een veilige omgeving om samen met leeftijdsgenoten hun emoties, belevingen in relatie tot kanker te delen en zodoende de kwaliteit van leven te verbeteren.

Doel is om jongeren met elkaar in contact te brengen zodat ze met elkaar aan de praat komen. Immers wat nu niet goed verwerkt wordt, komt later weer bij je terug.

 

 

Fietsproject “De 11 van Venlo”: OPROEP

 

Dat sport verbroedert is duidelijk. Mede om die reden hebben we het fietsproject

“De 11 van Venlo” opgestart. Dit fietsproject biedt de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen, ontspanning en ondersteuning te bieden in het kader van rouw- en verliesverwerking.

Jongeren vanaf 12 jaar, die tot de doelgroep behoren, worden uitgedaagd deel te nemen aan de jaarlijks terugkerende fietstocht “De 11 van Venlo”: 11 jongeren volbrengen een tocht van 111 kilometer op racefietsen, onder begeleiding van volwassen buddy’s en na een intensieve voorbereiding tijdens een zevental wekelijkse bike-clinics.

We hopen het stokje door te geven en jongeren die met kanker te maken hebben in beweging te brengen. Zodat ze in staat gesteld worden hun verwerkingsproces in gang te zetten.

 

SAMEN DELEN = SAMEN HELEN

 

 

11 van Venlo 2015

Jong, sportief en op zoek naar een uitdaging?

Dan zijn wij op zoek naar JOU!

 

Gezocht: 11 Jongeren die de uitdaging aangaan.

 

Op initiatief van het Toon Hermans Huis Venlo, fietsen 11 jongeren, die zelf of in hun directe omgeving met kanker te maken hebben, een tocht van 111 kilometer op racefietsen.

111 Kilometer heb je niet zo maar in de benen. Daarom organiseert Joka (jongeren en kanker) voorafgaand aan deze tocht een aantal trainingen. De deelnemers worden hierbij gekoppeld aan een vaste, ervaren buddy.

Het doel van de trainingen is tweeledig, te weten het opbouwen van een goede conditie, welke nodig is voor de uiteindelijke fietstocht. Belangrijker echter is het lotgenotencontact waarbij ontmoeting, sportieve ontspanning en het delen van ervaringen de kernwoorden zijn.

Geheel volgens ons motto: “Dit doen we samen!” gaan de 11 van Venlo 2015 en hun buddy’s de uitdaging aan bij dit unieke project.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Toon Hermans Huis Venlo

T 077-3211433

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Even binnenlopen kan natuurlijk ook

Nieuwstraat 41a te 5911 JS Venlo

Wij zijn geopend tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

Wat heb je nodig? Lef en doorzettingsvermogen!

 

 

 

 

Who's Online

We hebben 81 gasten en geen leden online

GTranslate

enfrdeitptrues