Samenloop voor Hoop

2019 05 25 samelopp voor hoop

Horst aan de Maas loopt mee en staat stil bij kanker

Zaterdag 25 mei 2019 14:00 uur tot zondag 26 mei 2019 14:00 uur

Samenloop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.2019 samenloop 3
De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel. Ook wordt er vaak een KinderLoop georganiseerd. 

De Openingsceremonie

Zaterdag 25 mei 2019 / 13:45 uur

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad vanaf klokslag 14.00 uur de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn. Van te voren zal een korte openingsceremonie plaatsvinden. De officiële openingshandeling zal worden verricht door burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas.

De Kaarsenceremonie

Zaterdag 25 mei 2019 / 21:45 uur

's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Dit wordt voorafgegaan door een spectaculaire show met dans en vuur. De ceremonie zal ondersteund worden door het grote Horst aan de Maas Samenloop-koor en solo zangeressen.2019 samenloop5

De KinderLoop

Zondag 26 mei 2019 / 11:30 uur

Net als de volwassenen lopen de kinderen ook! 24 minuten lang lopen zij hun parcours!

De Slotceremonie

Zondag 26 mei 2019 / 14:00 uur

Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Web Analytics