Zomaar een gesprek2020 01 30 Wellnes Karin


José, paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, heeft tijdens een van haar massages in het Toon Hermans Huis een boeiend gesprek met gaste Karin.
Hoe Karin ertoe gekomen is om over de drempel van ons huis te stappen, of ze tevreden is maar ook of ze nog tips heeft, lees je hieronder.

Neutraal terrein
Het is 2018 als Karin in contact komt met een van onze vrijwilligers. Deze heeft onlangs genoten van een massage en adviseert Karin om dit zelf eens te ervaren. Hoewel Karin van het bestaan van het Toon Hermans Huis afweet, is ze meer bekend met Hospice Mariaweide. Door haar werk in de zorg verwijst ze mensen vaker door naar de hospice.
Karin besluit om eens binnen te lopen en heeft een fijn gesprek met gastvrouw Yvonne. “Het voelde meteen goed. Door de gesprekken kwamen gebeurtenissen uit mijn jeugd naar boven en het was fijn om daarover te praten.”
Thuis wil ze niemand belasten met haar pijn, maar in het Toon Hermans Huis mag ze zichzelf zijn. “Ik ben als het ware op ‘neutraal terrein’ en ik voel dat mensen om me heen me begrijpen en dat er geen oordeel is. Dat voelt zo fijn.” Vanaf die tijd is Karin een regelmatige gaste van ons huis.

Het is oké
Naast de massages komt ze ook voor creatieve therapie en neemt ze deel aan de wandeling ‘Stap voor Stap’. Haar doel is om, ondanks haar pijn, weer bezigheden te zoeken, maar ook om tussen de mensen te zijn. Ze vindt hier steun en mag zichzelf zijn. “Er zijn zoveel lieve mensen in het THH, dat ervaar ik telkens weer. Ik kan het iedereen aanraden want er valt een last van je schouders omdat alles oké is. Het is niet erg.”
Ze erkent dat het moeilijk kan zijn om de eerste keer de drempel over te stappen in het Toon Hermans Huis. Maar hier heeft Karin wel een tip voor: “Misschien helpt het als je samen met iemand komt, vooral een eerste keer kan het spannend zijn, en dan voel je jezelf meer gesteund.”