Gespreksgroep MMK
                         Mensen met kanker2020 05 18 MMK


Niet alleen, maar sámen!
Helaas wordt een op de 3 mensen in zijn of haar leven geconfronteerd met kanker. Heftig!
Als je te horen krijgt dat je getroffen wordt door kanker verandert jouw leven van de een op de andere minuut. Jouw leven lijkt dan op een rollercoaster, alles gericht op de behandeling, operatie, chemokuren, bestralingen etc. Alles is ineens anders: toekomst, gezinsleven, werk, gedachten…
Als de behandelingen zijn beëindigd, sta je er weer ‘alleen’ voor. Het valt niet mee om de draad van het leven weer op te pakken. Veel mensen ondervinden belangrijke steun van
hun familie en vrienden. En van hun behandelende arts en verpleegkundigen. Maar soms vindt jouw omgeving het lastig om erbij stil te staan of erover te praten. Dan kun je behoefte hebben om andere mensen te ontmoeten die een gelijkwaardige ervaring hebben. Het kan een grote steun betekenen om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Een lach en een traan
Tijdens 6 bijeenkomsten is er gelegenheid om je verhaal te vertellen, naar elkaar te luisteren in verdrietige periodes maar ook tijdens mooie momenten. Er wordt aandacht besteed aan verdriet, angst, relatie en werk. Samen huilen maar ook samen lachen, het kan en mag!

Aanmelden
Bij voldoende deelname starten wij een gespreksgroep (4-6 deelnemers). Deze is geheel gratis en wordt begeleid door twee deskundige vrijwilligers van het Toon Hermans Huis. Voordat je aan de gespreksgroep gaat deelnemen is er een intakegesprek. Heb je nu al vragen of wil je graag wat meer informatie? Neem contact op met een van onze vrijwilligers. Ze staan je graag te woord.