Vak-therapeutische oncologische zorg

Er worden verschillende therapieën, zowel in groepsverband als individueel aangeboden. De therapie is niet een doel op zich maar een middel om met elkaar in gesprek te komen om de gevolgen van de diagnose kanker en het leven na de diagnose bespreekbaar te maken. Veel voorkomende vragen zijn het omgaan met emoties, het moeilijk kunnen verwerken van ( aanstaand) verlies, angst voor terugkeer, er met elkaar niet goed of (allemaal heel anders mee) omgaan.
Niet alle therapie is gesprekstherapie, we werken ook met onder andere yoga, dansexpressie, creatieve therapie en therapeutisch schrijven.

Aanbod

A. groepsgericht
* Meditatieve dansexpressie
* Mindfulness yoga
* Creatieve expressie
* Tai Chi
* Therapeutisch schrijven

B. individueel
* Ontspannende massage
* Energetische behandelingen
* Integrale lichaamsmassage

Kenmerken van de vak therapeutische zorg

De therapeut is een professional die helpt om op een draagbare manier emoties te voelen, te kijken naar jezelf en inzichten te krijgen. Samen ga je op zoek naar achterliggende emoties, terugkerende patronen en naar oplossingen om je beter te voelen. De therapeut gaat uit van het gezonde deel in jezelf. Hoe kun je jouw kwaliteiten inzetten voor de andere delen in je leven die minder goed lopen dan je zelf zou willen? Therapie is er op gericht om dit te onderzoeken en datgene wat jouw ondersteunt verder te ontwikkelen.
Onze therapeuten hebben een opleiding in hun vak gebied (dans, yoga, creatieve expressie), daarnaast zijn zij intern opgeleid en hebben oncologische kennis waardoor zij specialist zijn in hun vakgebied voor kankerpatiënten.

naar het overzicht van de producten